Organisatie


Meldon is gecertificeerd volgens NEN EN ISO 9001 en 14001. Door een grote diversiteit aan marktsegmenten en klanten is er in 2013 besloten om Meldon onder te verdelen in drie Business Units:

SpeXX-work -  De uitdaging voor Meldon ligt hier in het realiseren van de door uw vastgestelde specificaties en eisen. Door strenge procedures en uw (hoge) eisenpakket koopt u zekerheid en kwaliteit.

Co-creXX -  Wanneer uw pakket van eisen niet helemaal helder is, kan Meldon dankzij haar jarenlange ervaring ondersteunen en door middel van co-creation samen met u de beste oplossing proberen te vinden op het gebied van profielextrusie.

Mel-deXX -  Doordat Meldon in enkele marktsegmenten een merkfilosofie hanteert, garandeert het zekerheid van hoge kwaliteit, (technische) kennis van zaken, geen matrijskosten en een snelle levering.

Onze afdelingen 

Meldon ontwikkelt en produceert kunststof extrusieprofielen. Dit betekent dat wij vakmensen in huis hebben op het gebied van het ontwikkelen en produceren van kunststofmaterialen, gereedschappen (matrijzen), extrusieprofielen en extrusieprocessen. 

Technologie gedreven

Meer dan de helft van onze organisatie bestaat dan ook uit technische medewerkers die met name terug te vinden zijn in de afdelingen productie, ontwikkelgroep en engineering & services. Onze medewerkers van de sales & marketing afdeling benaderen onze markt en maken afspraken met onze klanten. Via een ontwikkel- en inkoopproces komt uiteindelijk een productieproces tot stand en kan de klant beleverd gaan worden. Onze afdeling customer service & logistics schakelt continu tussen klant en productie om onze afspraken zo optimaal mogelijk waar te kunnen maken. Vanuit de stafafdelingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu, ict, personeel & organisatie en finance wordt ter ondersteuning aan en verbetering van de totale organisatie gewerkt.