Extrusie


Kunststofextrusie kenmerkt zich door het omvormen van gesmolten kunststof tot een eindeloos profiel, dat kan worden ingekort tot de gewenste maat.

In een extruder worden het granulaat of de kunststof korrels omgevormd tot een gesmolten massa. Deze massa wordt met behulp van een schroef door een matrijs geperst. Door de extrusiemachine neemt de gesmolten massa de vorm van het gewenste, eindeloze profiel aan. Bij multicomponenten-extrusie worden profielen van verschillende materialen geëxtrudeerd (bijv. mono-, co-, tri- of quad-extrusie).

Doordat het verschillende koelkalibers passeert, koelt het geëxtrudeerde profiel in meerdere stappen af. Ook dit koelproces dient aan het specifieke profiel te worden aangepast, zodat restspanning in het materiaal kan worden voorkomen.

Aan het einde van de productielijn wordt het profiel tot de gewenste lengte ingekort en verpakt. De verpakking is speciaal op het profiel afgestemd, bijv. klossen, kartonnen dozen, houten kisten, zakken, etc.

Naar wens kan Meldon binnen de productielijn specifieke bewerkingen uitvoeren, zoals bijv.: stansen, het integreren van metalen of kunststofinlagen (bijv. magneetstrips, alustrips, strekzekeringen, etc.), het aanbrengen van plakstrips, flock tape of scheidingsfolie, de opdruk van tekst en fabrieksmerk, etc. Alle stappen van het bewerkingsproces worden volautomatisch in-line uitgevoerd.

Ga terug naar de vorige pagina